:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2017   12:05

0

127

Dačić: O ministrima će predlog dati mandatar

"Sa druge strane, postoji potreba i da evropski poslovi, odnosno evropske integracije i pretpristupni fondovi budu objedinjeni na jednom mestu", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, o tome ko će biti na čelu tih ministarstava predlog će dati mandatar.

"Mi smo razgovarali o tome sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i mi očekujemo da ćemo imati četiri ili pet članova vlade i očekujemo da će to mandatarka predložiti", ukazao je Dačić.

Podsetio je da su na sednici GO SPS definisana imena budućih ministara iz redova SPS-a, a to su pored Dačića, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović i Branko Ružić.

"Ukoliko za ministarstvo za ekologiju bude određeno da ministar bude iz Socijalističke partije Srbije, odredićemo još jedno ime", istakao je Dačić i dodao da o tome odlučuje mandatarka, a da oni samo daju predlog.

Dačić je rekao da SPS učestvuje u vladi i da nema dilemu kako će se odnositi prema novoj vladi.

"Mi smo deo vlade, veliko nam je zadovoljstvo što je naš zajednički kandidat Aleksandar Vučić pobedio na predsedničkim izborima i nas ne interesuju taktička, kadrovska pitanja, nego nas interesuje naša strateška saradnja u budućnosti i u tom smislu me raduje da se i SNS, a to je rekla Maja Gojković, opredelio za stratešku, dugoročnu saradnju sa SPS-om", naveo je Dačić i dodao da su time otvorena vrata za produbljivanje saradnje te dve stranke.

Kako je ocenio, mnogo je postignuto time što su SNS i SPS imali zajedničkog predsedničkog kandidata.

"Time je podignut nivo međusobnog poverenja i zajedništva, tako da su sva pitanja kadrovske prirode sporedna", istakao je Dačić i naveo da očekuje da će vlada biti formirana u toku naredne nedelje.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će eventualni izostanak podrške Jedinstvene Srbije formiranju nove vlade imati uticaj na odnos unutar koalicije, Dačić je rekao da će o tome još biti razgovora.

"ÄŒuli ste stavove predsednika JS Dragana Markovića i stavove predsednika Aleksandra Vučića, naravno da bi bilo dobro da svi podrže Vladu Srbije, ali, sa druge strane, Dragan Marković je rekao da njegova podrška vladi i Vučiću u smislu zakonodavne aktivnosti nije dovedena u pitanje", naveo je Dačić.

Na pitanje novinara, Dačić je rekao da Slavica Đukić Dajanović neće biti na čelu ministarstva zdravlja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva