:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

124

Dačić: Nijednim potezom nećemo priznati Kosovo

Ivica Dačić je novinarima na Međunarodnom sajmu Ekspo 2015. u Milanu, na obeležavanju Dana Srbije, rekao da u Briselu očekuje napredak, ali ne po cenu nacionalnih interesa Srbije, javlja Tanjug.

Upitan gde su crvene linije srpske delegacije, šef srpske diplomatije je rekao da je "sve diskutabilno osim priznavanja Kosova".

"Nijednim svojim potezom ne želimo da priznamo nezavisnost Kosova, a sve što je iznad toga je prihvatljivo. Zato smo odbijali do sada sve indirektne pokušaje da se kroz neutralne pregovore propagira ili definiše nezavisnost Kosova, a tako ćemo se ponašati i dalje", naglašava Dačić.

Dodaje da iz Milana putuje pravo u Brisel, gde će se pridružiti premijeru Aleksandru Vučiću.

"Prema saznanjima iz diplomatskih krugova, mnogo se očekuje od tih razgovora. To nesumnjivo znači da će pritisak biti veliki, ali Srbija će sigurno imati konstruktivan prilaz kao i do sada", ističe ministar spoljnih poslova.

Prema njegovim rečima, da li će doći do konstruktivnih dogovora ne zavisi samo od srpske strane, već i od druge strane koje je odbijala da se složi sa nekim predlozima poput Zajednice srpskih opština.

Runda dijaloga između Beograda i Prištine, predviđena za 23. jun, biće ključna za proces normalizacije odnosa i za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU do kraja godine.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva