:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2017   12:05

0

111

Dačić: Nemamo aspiracije ka članstvu u vojnim savezima

On je naveo da Srbija nema aspiracije ka članstvu u Alijansi, ni ka članstvu u bilo kom drugom vojnom savezu.

Dačić je istakao da se saradnja sa NATO uspešno odvija kroz program Partnerstvo za mir, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

On je ukazao na to da Srbija ima uspešnu saradnju sa KFOR-om, te da je nesmanjeno prisustvo KFOR-a u našoj južnoj pokrajini veoma važno za očuvanje bezbednosti i opstanka srpske i drugih nealbanskih zajednica na KiM.

Šef srpske diplomatije istakao je posvećenost Srbije regionalnoj saradnji sa ciljem očuvanja stabilnosti i opšteg ekonomskog razvoja čitavog regiona.

Tokom susreta razmatrane su teme od suštinskog značaja za Srbiju, a ministar Dačić informisao je sagovornike o toku procesa evrointegracija zemlje, regionalnoj saradnji, kao i o odnosima Srbije sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom.

Delegaciju Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO predvodio je Meno Knip, predsednik Pododbora za tranziciju i razvoj Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO, a u delegaciji su bili i predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali i ugledni poslanici iz država članica i partnera NATO-a.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva