:

:

TV Most

clock

Jun 07, 2015   12:05

0

181

Dačić: Neće biti izbora do kraja godine

Dačić je, gostujući večeras na televiziji B92, o odnosima između predsednika Tomislava Nikolića i premijera Vučića rekao da o tome treba oni da govore i da nije čuo da postoje problemi.

Dačić je dodao da može da se desi da predsednik ima svoje stavove, ali i naznačio da je u vladi čiji je premijer Vučić, sa kojim razgovara o svim potezima.

Govoreći o odnosima sa predsednikom Nikolićem, šef srpske diplomatije je rekao da poštuje predsednika i da mu nije okrenuo leđa, niti da pokušava ga ruši, ali da mu je bliža politika premijera Vučića, jer imaju iste strateške ciljeve.

Dačić je naveo da nikada niko nije nagovestio mogućnost da će priznanje Kosova biti uslov za prijem u EU.

On je rekao da nije pročitao platformu o Kosovu predsednika Nikolića zato što je još nije dobio, ali je istakao da bi svaki prekid Briselskog sporazuma i politike koju vodi premijer Vučić po pitanju Kosova bio loš za Srbiju.

"Ono što ja mislim da je sigurno to je da povratka nazad nema. Briselski sporazum i dogovori koje smo tamo postigli su zajednički, i Vlade Srbije i predsednika", naveo je Dačić.

Na pitanja o vanrednim izborima ili rekonstrukciji vlade, Dačić je ukazao da "SPS nije potrebna SNS za većinu u parlamentu", a na konstataciju da je "tih" kada se iz redova naprednjaka čuju kritike na njegov ili račun drugih funkcionera socijalista, rekao da nije tih i da je dovoljno inteligentan da ne reaguje kada ga "svaki komarac ujede".

On je dodao da njega zanimaju samo komentari i odnosi sa Vučićem i da nije ni sa kim nego sa liderom naprednjaka pravio koaliciju.

Na pitanje da li bi SPS samostalno izašla iz vlade, Dačić je odgovorio: "Nisam video neki tim koji svojom voljom izlazi iz prve lige".

Prema njegovim rečima, SPS je preživela "cunami" SNS i Vučića, dok su ostale stranke nestale sa scene, a od DS su ostale "froncle".

Dačić je naveo da pitanje novog Ustava treba dobro promisliti i ne treba ići na promene toliko često, niti parcijalno.

On je ukazao da ima 35 poglavlja u pregovorima sa EU, a u nekima od njih će biti i to da će morati da se menjaju određene ustavne kategorije.

"I tu se uopšte ne misli na preambulu", rekao je Dačić.

U vezi sa procesom izbora funkcionera u SPS, lider stranke je rekao da se "čorba ne jede dok je vruća, hladi se i to ćemo uskoro završiti".

On navodi da nema nameru da pravi bilo kakvu seču ili smene, da želi da objedini i napravi što kvalitetnije rukovodstvo, navodeći da ima mesta i za Milutina Mrkonjića, ali da će se videti na kojoj funkciji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva