:

:

TV Most

Foto: Dačić u Sarajevu Tanjug

clock

April 29, 2015   12:05

0

140

Dačić nastavlja posetu BiH

Dačić je juče posle razgovora sa zvaničnicima koji su održani dan nakon terorističkog napada na stanicu policije RS u Zvorniku u kome je ubijen jedan policajac, najavio da će se narednih meseci u Beogradu i Sarajevu održati konferencije o terorizmu.

Dačić će se na kraju posete Sarajevu sastati sa šefom Misije OEBS-a u Bosni i Hercegovini Džonatanom Murom i održati sastanak sa članovima Misije.

Predviđeno je da Dačić otvori Kancelariju OEBS-a u Drvaru, a potom će posetiti i Kancelariju OEBS-a u Banjaluci, najavljeno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak zaključili su u jučerašnjem razgovoru da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije na izuzetno visokom nivou, kao i da je Srbija zainteresovana za stabilnost i napredak BiH.

"Odlučeno je da ćemo na svim nivoima na svakom mestu pomagati jedni drugima i zajednički raditi na tome da nam evropski put bude što je moguće brži", rekao je Crnadak posle sastanka, prenela je Fena.

Kao predsedavajući OEBS-om, Dačić je Crnatku uputio saučešće kao i porodici ubijenog policajca u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku.

"BiH i Srbija su članice koalicije za borbu protiv islamskog ekstremizma. Generalno, u tom smislu čini mi se da su obe zemlje izmenile svoja zakonodavstva da je svako angažovanje tih takozvanih stranih boraca i naših zemalja na nekim drugim frontovima predstavlja krivično delo. Ovaj teroristički akt je jedan od pokazatelja da bez obzira što se mnogi od tih ljudi bore daleko od zemalja našeg regiona, taj fenomen region neće zaobići. Zato mu moramo posvetiti značajnu pažnju, i zajedno ćemo se boriti protiv terorizma", rekao je Dačić.

Na sastanku je potvrđeno da će od maja do novembra, kada će i BiH preuzeti predsedavanje Savetom Evrope, Srbija i BiH imati nekoliko zajedničkih događaja.

"Tim povodom održaćemo sastanak petorke 19. maja u Briselu, na kojem će pored mene prisustvovati i Dačić, prethodni predsedavajući Savetom Evrope i dva generalna sekretara OEBS-a i Saveta Evrope", rekao je Crnadak.

Dačić je razgovarao i sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom ÄŒovićem i Bakirom Izetbegovićem koji su ga, kako je saopšteno, informisali o aktuelnoj situaciji u BiH, procesu formiranja vlasti i unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima BiH.

Predsedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić upoznao je Dačića sa aktuelnom političkom situacijom u BiH, posebno se osvrnuvši na napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i naglasio da je BiH odlučna u bori protiv terorizma i da je već usvojila legislativu o tom pitanju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva