:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 15, 2018   12:05

0

209

Dačić najavio još 10 sporazuma sa Burundi


Ivica Dačić je boraveći u ovoj istočno-afričkoj državi rekao da je u pitanju istorijska poseta imajući u vidu, kaže, da dugo vremena nismo imali međusobne odnose sa ovom državom.



"Potpisali smo nekoliko sporazuma i u pripremi je još desetak sporazuma koje treba da potpišemo. Napravićemo plan međusobne saradnje od oblasti političkih konsultacija do ekonomske saradnje, stipendija za školovanje studenata, vojne saradnje, policijske i drugo", rekao je Dačić nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Burundija Alan Aime Njamitveom.



Srpski ministar je dodao da Srbiju i Burundi veže tradicionalno prijateljstvo još iz vremena Tita i Jugoslavije.



"Jugoslavija je priznala Burundi 1962. godine i mi nastavljamo sa takvom politikom i želimo što bolje odnose sa Burundijem. Mi ćemo se međusobno pomagati i imati razumevanja za sve probleme sa kojima se suočavamo. Jednom rečju, mi smo braća i prijatelji i podržavaćemo jedni druge", rekao je Dačić.



On je dodao da očekuje posetu Srbiji njegovog resornog kolege, ministra spoljnih poslova Burundija, a da nakon te posete očekuje dolazak u Srbiju i predsednika Burindija Pjera Nkurunzizea.



Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se tokom posete Burundiju sa predsednikom te države Nkurunzizeom, ministrom spoljnih poslova Alan Aime Njamitveom, kao i sa generalnim sekretarom nacionalnog saveta za odbranu demokratije iz vladajuće partije - Snaga za odbranu demokratije, Evaristom Ndajišimijeom.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva