:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2015   17:38

0

191

Dačić na seminaru o Korejskom poluostrvu i Balkanu

Pored Dačića na otvaranju će govoriti i bivši savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Koreje, ÄŒon Jung Vu - ambasador te zemlje Li Dohun i predsednik Mosta Istok-Zapad (East-West Bridge) Jovan Kovačić.

Glavne teme skupa su Inicijativa za mir i saradnju u Istočnoj Aziji, izgradnja i jačanje poverenja, unapređenje regionalne saradnje i uloga koju OEBS ima u tom procesu.

Cillj seminara je da razmotri aktuelno stanje i nove pristupe u izgradnji poverenja na Korejskom poluostrvu i u regionu Balkana kroz razmenu iskustava i konkretnih politika, navodi se u saopštenju.

Konferenciju zajednički organizuju Amabasada Koreje i Most Istok-Zapad (East-West Bridge).

Govornici iz Koreje će predstaviti primere sa akcentom na politike kao što je Inicijativa za mir i saradnju u istočnoj Aziji, dok će domaći

učesnici razmotriti nove politike i aktuelnu situaciju u regionu.

Kako je ranije najavljeno, očekuje se da seminar, kroz diskusiju sa govornicima i posmatrajući Helsinški proces i rad OEBS-a,u velikoj meri doprinese promociji zajedničkih ciljeva i praksi.

Na skupu se očekuje učešće predstavnika državnih i akademskih institucija, civilnog sektora i međunarodnih organizacija.

Zaključci i preporuke sa skupa biće objavljeni, a trebalo bi da dorinesu unapređenju partnerstva između dve zemlje, izgradnji poverenja i razvoju saradnje u regionima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva