:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2018   10:40

0

192

Dačić na sastanku šefova diplomatija Z.Balkana u Londonu


Na Samitu će, pored ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana, učestvovati i države članice Evropske unije koje učestvuju u aktivnostima u okviru "Berlinskog procesa" (Nemačka, Austrija, Francuska, Italija, Poljska, Slovenija i Hrvatska).




 Kako je saopštilo resorno ministarstvo, sastanak ministara spoljnih poslova sastojaće se iz dva dela - panel diskusije sa mladima sa Zapadnog Balkana i plenarne sesije.



U okviru plenarne ministarske sesije, Dačić će predstaviti prioritete Beograda u regionalnoj saradnji, kao i činjenice o napretku koji je ostvaren u reformskim procesima i napretku Republike Srbije na putu evropskih integracija.



Predviđena je i diskusija o problemima nasleđa i izveštavanja o bilateralnim problemima, pitanjima od značaja za bezbednost regiona, kao i pitanjima migracija, u kojoj će šef srpske diplomatije aktivno zastupati interese Republike Srbije.



Ministar Dačić prisustvovaće i parafiranju Sporazuma o sedištu Sekretarijata Transportne zajednice, koje će biti u Beogradu, što je jedan od konkretnih rezultata postignutih nakon prošlogodišnjeg Samita o Zapadnom Balkanu u Trstu.



Tokom boravka u Londonu, na marginama Samita, ministar Dačić imaće i brojne bilateralne susrete, dodaje se u saopštenju.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva