:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2015   12:05

0

115

Dačić na konferenciji o trgovini oružjem u Kankunu

Ministri spoljnih poslova i drugi visoki zvaničnici strana ugovornica ovog međunarodnog ugovora učestvuju sutra 24. avgusta, kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, na Visokom segmentu ovog međunarodnog skupa.

Pored učešća u radu Visokog segmenta konferencije, šef srpske diplomatije Ivica Dačić imaće susrete sa ministrima spoljnih poslova Meksika, Luksemburga, Gvatemale, Jamajke, Trinidada i Tobaga, kao i susrete u okviru konferencije sa ministrima drugih latinoamaričkih i karipskih država.

Značaj ove konferencije je što se održava na visokom nivou prvi put nakon što je Ugovor o trgovini naoružanjem stupio na snagu 24. decembra 2014. godine, kao prvi međunarodno pravni instrument kojim se definišu principi i kriterijumi kojima se države učesnice rukovode prilikom odobaravanja transfera konvencionalnog naoružanja.

Ovaj međunarodni ugovor istovremeno predstavlja zajednički doprinos država strana unapređenju globalnog mira i bezbednosti, kao i poštovanja obaveza iz drugih međunarodnih instrumenata u oblasti međunarodnog humanitarnog prava, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva