:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

190

Dačić: Kad vidim ko ga sve napada, Vučić mi je još draži


Rekao je da je za proteklih nekoliko godina Srbija ostvario velike promene, vlast vodi zemlju a SPS i SNS su, dodaje, preskočile sve prepreke, mnoge i veštačke, koje su bile između njih, a sada zajedno preskaču sve prepreke i Srbija ide napred.



Predsednik SPS-a je rekao da nećemo ni zaboraviti ni genocid u Prvom svetskom ratu, u Drugom takođe i genocid nad Srbima u NDH, ni onaj počinjen ovde u Srbiji, ni devedesete jer "nas optužuju za genocid i etničko čišćenje a Srbi su najveće žrtve etničkog čišćenja i genocida".



Nećemo, kaže, prihvatiti ni lažnu sliku koju su nam nametnuli kako bi opravdali što su nas bombardovali, a nećemo dozvoliti ni da nas "pljuju" oni koji kažu da je RS genocidna tvorevina, koji svašta pričaju protiv svoje zemlje ni oni "koji se odriču velike Srbije, a neće da brane ni malu Srbiju".



Podvukao je i da je Srbija sada poštovan i pouzdan i predvidiv partner svuda u svetu.



Dodao je i da su socijalisti Vučića podržali na predsedničkim izborima jer je narodni kandidat i da je u najboljem interesu Srbije to što je pobedio na predsedničkim izborima.



"Kada vidim ko ga napada i kako se ujedinjuju protiv njega, nekako mi je još draži, kada to vidim moja je podrška još čvršća", rekao je lider SPS.



Kako je rekao, na beogradske izbore će ići rasterećeno, jer će zajedno pobediti.



Skupu su prisustvovali najviši državni i funkcioneri SNS-a, Maja Gojković, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Nikola Selaković, Goran Knežević, Zoran Đorđević, Zlatibor Lončar, Nela Kuburović, potpredsednici Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marija Obradović...



Takođe, prisustvovali su i predstavnici koalicionih partnera Aleksandar Vulin, Dragan Marković Palma, Rasim Ljajić, Nenad Popović, a ima i poznatih ličnosti iz javnog i kulturnog života, glumci Lazar Ristovski, automobilista Dušan Borković, teniski trener Bogdan Obradović, Veselin Šljivančanin... 



Na obeležavanju devet godina postojanja SNS bili su i gosti iz inostranstva – zamenik šefa valdajuće mađarske stranke FIDES Zoltan Bona, poslanik grčke NEA Demokratia Stavros Kalafatis, poslanik Narodne stranke u Kongresu Španije Ruben Moreno Palankes, potpredsednik bosanske Partije demokratskog progresa Igor Crnadak, predstavnik Komunističke partije Kine ÄŒi Lin ÄŒun, te i direktor Fondacije Hans Sajdel Luc Hobel i predstavnik Fondacije Konrad Adenauer Gordana Filipović.



SNS je nastao 2008. godine kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić napustili SRS, osnovali novu stranku – Srpsku naprednu stranku koja je već na prvim parlamentarnim izborima, na kojima je učestvovala, 2012. godine, osvojila vlast na programu sveobuhvatnih reformi i evropskih integracija.



Od 2012. godine do danas SNS je vodeća stranka koja kreira i sprovodi državnu politiku.



U narednim parlamentranim 2014. a zatim i 2016. godine potvrdila je svoju vodeću ulogu sa osvajanjem većine u parlamentu a njen lider Aleksandar Vučić na izborima u proleće ove godine pobedio je na predsedničkim izborima u prvom krugu glasanja.



Osnovi i glavne karakteristike te politike su, na spoljnopolitičkom planu ulazak Srbije u EU i prijateljski odnosi sa Ruskom Federacijom, Kinom i SAD, na regionalnom planu očuvanje mira i stabilnosti i međusobna saradnja.



Na unutrašnjem planu politika SNS-a je sprovođenje reforme na svim nivoima, uz fiskalnu stabilnost i ekonomski razvoj, smanjenje nezaposlenosti i unutrašnje jedinstvo zemlje.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva