:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2015   12:05

0

115

Dačić i Zanijer osudili bombaški napad u Turskoj

U eksploziji u Suruču, za koju turske vlasti imaju dokaze da su je izvršili bombaši samoubice, pripadnici Islamske države, danas je poginulo najmanje 27 osoba, a oko 100 je ranjeno, saopštilo je tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Današsnji napad je napad na sve nas", rekao je Dačić i dodao: "Ovaj brutalni napad, koji je usledio posle onih u Egiptu, Tunisu i Francuskoj, predstavlja još jedan pokušaj da se utera strah u naša društva. Umesto da reagujemo onako kako žele teroristi, mi moramo da budemo odlučni u tome da se zajednički suprotstavimo terorizmu i nasilnom ekstremizmu."

Generalni sekretar Zanijer je istakao da "ovaj napad predstavlja još jedan tužni dokaz da nasilni ekstremizam ne poznaje etničke, verske niti državne granice".

"Najveći prioritet za sve nas treba da bude intenzviranje napora da se odupremo snagama koje pokušavaju da pomoću nasilja i straha iskoriste ono što nas i dalje razdvaja. OEBS neće štedeti napora da odgovori na taj izazov", naveo je Zanijer.

Dačić i Zanijer su povodom današnjeg napada ponudili podršku narodu i vladi Turske, koja je jedna od 57 članica organizacije OEBS, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva