:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2018   12:05

0

184

Dačić i Rogozin potpisali protokol o saradnji


Ivica Dačić učestvuje u radu Međuvladinog komiteta kao kopredsedavajući sa srpske strane, dok sa ruske strane ovu funkciju obavlja potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin.




"Veoma je pozitivno što je u prethodnoj, 2017. godini, naša spoljnotrgovinska razmena povećana u odnosu na 2016. godinu i iznosila je 2.5 milijarde dolara", istakao je Dačić.



Cilj je da pored veoma dobrih političkih odnosa što više razvijamo ekonomske odnose, kao i da iskoristimo sve pogodnosti Sporazuma o slobodnoj trgovini i sadašnje pregovaranje da taj sporazum važi za sve članice Evroazijske unije, naveo je srpski ministar.



"Imamo veoma dobru saradnju u oblasti energetike, poljoprivrede, čekaju nas neki novi projekti u sferi privrede, industrije", rekao je Dačić.



Podsetio je da za nekoliko dana u Beograd dolazi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u cilju obeležavanja 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Rusije.



Dačić je ocenio da dve zemlje imaju dobru saradnju na međunarodnom planu – kada je reč o zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa, kao i da između Srbije i Ruske Federacije postoji tradicionalno prijateljstvo i strateško partnerstvo.



"Naš zadatak je da to iskoristimo kao dobru osnovu za razvoj saradnje u svim segmentima društvenog života", izjavio je nakon sastanka Dačić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva