:

:

TV Most

clock

April 26, 2017   12:05

0

116

Dačić i Alin o odnosima i saradnji Srbije i Švedske

Sagovornici su ocenili i da je politički dijalog intenzivan i da se odvija u kontinuitetu na svim nivoima, "a postoji i obostrani interes za dalje produbljivanje i jačanje svih vidova bilateralne saradnje, naročito u ekonomskoj sferi", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Alin je pozitivno ocenio nastavak reformi koje sprovodi Vlada Srbije i ponovio spremnost Švedske za nastavak podrške evropskim integracijama Srbije, navedeno je u saopštenju posle sastanka.

Dačić je izrazio zadovoljstvo što obeležavanje 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Švedske započinje posetom predsednika švedskog parlamenta.

Šef srpske dilomatije je ukazao da Srbija posebno ceni aktivnu podršku Švedske evropskim integracijama i preneo očekivanje da će se ona nastaviti i ubuduće.

Sagovornici su razmenili mišljenja i u vezi sa nastavkom dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i aktuelnim pitanjima u regionu.

Bilo je reči i o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma, kao i o drugim međunarodnim temama, prenelo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na svom sajtu.

Alin će danas u Beogradu odvojeno razgovarati sa predsednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva