:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2017   12:05

0

199

Dačić demantuje izjave prištinskih lidera


 



 "To što Tači i Haradinaj pričaju demantovala je američka administracija. ÄŒak i u razgovoru sa Federikom Mogerini oni su joj rekli da ne stoje iza njihovih izjava", rekao je Dačić.



On je dodao da su američki zvaničnici rekli i da "ne beže od toga, ali da to treba da bude pitanje konsenzusa i pitanje zajedničkog predloga".



"Generalna skupština je prebacila dijalog Beograda i Prištine na evropski nivo i svaka nova promena formata bi podrazumevala novi razgovor o formatu, a sigurno da bi i Srbija imala da predloži neke druge članice koje nisu članice EU", rekao je Dačić za Glas Amerike.



Upitan koga bi Srbija pozvala on je rekao: "Nekoga ko bi bio na našoj strani".



On je dodao da je tokom razgovora sa američkim zvaničnicima insistirao da se pronađe "minimum zajedničkih interesa", a ne da se stvara slika da SAD i druge zapadne zemlje imaju interese koji su suprotni interesima Srbije.



"Takođe, i uloga drugih zapadnih zemalja bi bila ne da pritiskaju Srbiju da prizna Kosovo, već da se dođe do obostrano prihvatljivog rešenja koje bi uvažavalo interese i Srba i Albanaca na KiM", zaključio je Dačić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva