:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2018   13:15

0

117

Dačić: ÄŒlanstvo u EU način temeljne promene i modernizacije


Ivica Dačić je, otvarajući Drugu beogradsku konferenciju, ponovio da je strateški prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji, a put ka članstvu u EU istorijska šansa za modernizaciju i promene, u skladu sa evropskim vrednostima i standardima,




Sa druge strane, u rešavanju kompleksnog pitanja Kosova i Metohije kroz dijalog Beograda i Prištine, Srbija je od početka posvećena postizanju kompromisnog, pravednog i trajnog rešenja, koje će nesumnjivo doprineti stabilnosti i bezbednosti celog regiona i Evrope, istakao je Dačić koji je konferenciju otvorio zajedno sa poljskim ministrom spoljnih poslova Jacekom ÄŒaputovičem.



"Cilj naših napora je da se na Kosovu i Metohiji obezbede uslovi za normalan život svih građana, bez obzira na nacionalnost. U tom smislu, posebno nam je važna i dragocena podrška Vaše zemlje", naveo je Dačić.



Odnosi između Srbije i Poljske su, rekao je Dačić, sveobuhvatni i dobri. 



"Verujem da će se redovan politički dijalog na visokom i najvišem nivou, kao i spremnost za produbljivanje i dalje jačanje saradnje između naše dve zemlje, nastaviti i za vreme Vašeg mandata", kazao je Dačić.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva