:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2017   12:05

0

121

Dačić: Bitna posvećenost istim ciljevima, ne ličnost

Dačić je novinarima, posle obeležavanja Dana srpske diplomatije, rekao da treba da se izabrere najbolje rešenje, a da će aktuelni predsednik vlade i izabrani predsednik Aleksandar Vučić o tome najolje razmisliti i obaviti razgovore sa svim političkim strankama.

"Ovde nije bitno personalno rešenje, bitne su dve stvari, da li smo svi posvećeni istim ciljevima i da li smo posvećeni obavljanju tog posla na najbolji način", rekao je Dačić, navodeći da na tom mestu mora biti neko ko će aktivno učestvovati i posvetiti se tom poslu.

Na pitanje kako procenjuje svoje šanse da bude premijer i na podsećanje da je rekao da je to malo verovatno, Dačić je naveo da je to nebitno, mada mu "sve to po kladionicama izgleda simpatično".
Kaže da još uvek nije nastupila situacija da neko od Vučića preuzme vođenje vlade, što će se desiti nakon polaganja zakletve.

"Po zakonu, prvi potpredsednik vlade ga zamenjuje u obavljanju dužnosti. Nadam se da će to veoma kratko trajati i da će uslediti izbor nove vlade", rekao je Dačić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva