Vesti
"Da Mitrovica bude lepo mesto za život u svakom pogledu"

16:22, 13.02.2018

|

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

U okviru „Nedelje zagovaranja“ koju organizuju NVO „Nova društvena inicijativa i Omladinsko-edukativni klub „Sinergija“, danas je u Kosovskoj Mitrovici, nedaleko od OŠ „Sveti Sava“ otkriven mural sa ekološkim motivima.
Radio Kosovska Mitrovica

Zamisao organizatora ove akrtivnosti je da  mladi,  koji svakodnevno tuda prolaze što svesno, što podsvesno prime poruku  o važnosti recikliranja i zaštite životne sredine uopšte.


„ Ovo treba da bude simbol zajedničkog angažovanja, kako bi sačuvali našu Kosovsku Mitrovicu, da bi ona bila  jedno lepo mesto za život u svakom pogledu“ kaže programski direktor NVO „Nova društvena inicijativa“  Aca Mitić.


Mural je rad našeg sugrađanina Bojana Ordića.


U nastavku Nedelje zagovaranja, koja traje do 16. februara, kao sledeću aktivnost, organizatori najavljuju kurs samoodbrane od hladnog i vatrenog oružja.


„ Kurs organizujemo u saradnji sa Udruženjem Hogoša Dodžo iz Gračanice.  Više desetina mladih ljudi učestvovaće u  ovoj aktivnosti“   kaže izvršni direktor OEK „Sinergija“ Stefan Veljković i dodaje da će, do kraja nedelje, biti organizovano još tri događaja na teme koje su atraktivne za mlade Mitrovčane.


Kurs samoodbrane biće održan u 18h u prostorijama OEK “Sinergija”.


Ovaj projekat  finansira Kosovska fondacija za civilno društvo  i Kancelarija EU na Kosovu.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design