:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2018   12:05

0

122

Da li je FBI špijunirao Donalda Trampa?


Ministarstvo je zatražilo od generalnog inspektora, kao kontrolnog organa, da se konsultuje sa federalnim sudijom o tome da li će proširena istraga Suda za obaveštajni nadzor u inostranstvu (FISA) pronaći nove dokaze o mogućem nepravilnom ponašanju u istrazi FBI-ja nad onima koji su osumnjičeni da su sarađivali sa ruskim agentima, rekla je portparolka, prenosi Rojters.





Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da će, već sutra, tražiti da Ministarstvo pravde ispita da li su FBI ili Ministarstvo špijunirali njegovu predsedničku kampanju u političke svrhe i da li su bilo kakvi zahtevi za to došli iz administracije njegovog prethodnika Baraka Obame.


"Tražim, a to ću sutra učiniti i zvanično, da Ministarstvo pravde ispita da li su se FBI ili Ministarstvo infiltrirali ili špijunirali kampanju u političke svrhe i da li su bilo kakvi zahtevi za tako nešto došli od ljudi iz Obamine administracije", napisao je Tramp na Tviteru.



Tramp promoviše teoriju, koja cirkuliše po konzervativnim krugovima, o mogućoj špijunaži FBI nad njegovom kampanjom i predizbornim timom, navodi AP.



Međutim, Trampov advokat Rudi Đulijani bacio je sumnju na te optužbe prošle nedelje, rekavši da ni on ni predsednik ne znaju zasigurno da li je bilo špijunaže, ali je napomenuo da postoje podaci o mogućem "infiltriranju".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva