:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2015   09:10

0

291

Cvrkuti sa Ibra - pobednik Anđela Elezović



U Tini kategoriji osnovaca od 5. do 8.razreda, po odluci žirija prvo mesto osvojila je Anđela Elezović sa pesomom “Lako je da me slomišâ€ za koju je muziku, tekst i aranžman radio Dušan Popović.

Drugo mesto osvojila je Teodora Simić sa pesmom “San”, muzika, tekst I aranžman Nikola Dobrosavljević.

Treće mesto pripalo je Mladenu Krstoviću koji je izveo kompoziciju “Ja je volim”, za koju je tekst radila Radmila Jović a muziku I aranžman Blagoje Radojević.

Nagrada za najbolju muziku dodeljena je Aleksandru Popoviću za pesmu “Ljubav”.

Nagradu za najbolji tekst žiri je dodelio Gavrilu Kujundžiću, kompozitoru iz Orahovca, za pesmu “Selo moje najgolemo”.

Nagradu za najbolji aranžman dobio je Dejan Popović za pesmu “Moja zemlja”.

Pobednica u Tini kategoriji ovogodišnjeg festivala Anđela Elezović osvojila je I nagradu publike.

Specijalna nagrada Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge dodeljena je Anđeli MIlić, Jovani Nakalamić, Kristini Nakalamić I Đurđici Mihajlović iz Velike Hoče, koje su se na festivalu predstavile sa pesmom “Selo moje najgolemo”.

Specijalna nagrada dodeljena je I plesnoj grupi “Street dance” iz Kosovske Mitrovice.

Mladen Krstović, učenik 5.razreda OŠ “Branko Radičević” koji je osvojio treće mesto na ovogodišnjem festivalu, kaže da se ovome nije nadao obzirom da je bilo puno dobrih takmičara.

“Vrlo sam uzbuđen, jako mi je drago što sam osvojio treće mesto jer je zaista bilo mnogo teško jer su sve pesme bile dobre” – rekao je Mladen I dodao da su mu u pripremanju za festival pomagali roditelji I nastavnici.

Ni Teodora SImić, učenica 5.razreda OŠ “Sveti Sava” nije očekivala drugo mesto

“Presrećna sam, jako mi je drago što sam osvojila drugo mesto. Pre svega veliki uspehje učestvovati na ovako divnom I velikom festivalu I ja sam presrećna. Dosta sam se pripremala, vežbala sam svaki dan, uglavnom sama a pomagao mi je I nastavnik” – kazala je Teodora.

Pobednica u Tini kategoriji Anđela Elezović, učenica 7.razreda OŠ “Branko Radičević zahvalila je Petru Rakiću i Dušanu Popoviću na pomoći u pripremama za festival, ali I publici.

“Velika je čast učestvovati na ovom festivalu. Pripremala sam se nedelju dana jer mi je pesma kasnije stigla. Jako sam uzbuđena, sve je ostavilo na mene izuzetan utisak I ovo je u meni probudilo još veću želju za pevanjem” – kazala je Anđela.

Dirigent Petar Rakić kaže da su utisci fenomenalni , samim tim što se održao festival

“Slika govori, muzika govori, ja sam prezadovoljan. Prvo sa orkestrom jer teško je pratiti decu a sve su solisti a pesme su zahtevne. Hor je odlično uklopljen, radilo se dosta ali sa ovakvom rekacijom I aplauzima ja sam kao dirigent zadovoljan “ – rekao je Rakić, zahvalivši kolegama, horu, orkestru, muzičarima, organizatorima ali I medijima.

Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković kaze da je impresioniran čitavim festivalom

“Pesme su nam bile predivne, ljudi I deca fenomenalni, sala je obe večeri bila prepuna što nas jako raduje. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom istom nekom tempu, sa istim ljudima, istim aranžerima I svima koji su uključeni u celu ovu priču jer tim koji pobeđuje ne treba menjati. Mi ćemo nastaviti da radimo I drago nam je da su pre svega deca zadovoljna I praznik muzike je ovim završen” – podvukao je Trajković.

Takmičarima koji su osvojili prva tri mesta, dobitnicima specijalnih nagrada Ustanove kao I dobitnicima nagrade za najbolji tekst, muziku I aranžman pripale su plakete, diplome I simbolične novčane nagrade.

Na festivalu su učestvovala deca iz Velike Hoče, Orahovca, Prilužja, Prizrena, Kosovske Mitrovice, Zvečana I Leposavića.

Podsetimo, pobednik prve festivalske večeri u Mini kategoriji je Nastasija Radovanović sa pesmom “Muzika je spas”, muzika, tekst i aranžman Marko Radovanović. Drugo mesto pripalo je Danilu Spiriću za pesmu “Raspevane ptice” , muzika i tekst Jelena Spirić, aranžman Petar Rakić a treće mesto osvojila je Ana Vlašković koja je izvela kompoziciju “Put pod noge”, muzika, tekst i aranžman Nikola Dobrosavljević.

Nagrada za najbolju muziku dodeljena je Dejanu Popoviću za pesmu “Leptirići” .

Nagradu za najbolji tekst žiri je dodelio Nikoli Karamarkoviću za tekst pesme “Let leptira”.

Nagradu za najbolji aranžman dobio je Petar Rakić za pesmu “Roker i folker”.

Nagradu publike dele Danilo Spirić za pesmu “Raspevane ptice” i Dušan Biševac i Mateja Nikolić za pesmu “Roker i folker”.

Specijalna nagrada dodeljena je Milici Đorđević iz Prizrena koja se takođe predstavila na festivalu, a kojoj je medijski sponzor Dankos Plus televizija iz Kosovske Mitrovice poklonila desetodnevno letovanje u Crnoj Gori.

Milica Đorđević dobila je i specijalnu nagradu Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Sve izvođače su pratili Dečiji hor muzičke škole "Miodrag Vasiljević" iz Kosovske Mitrovice, festivalski orkestar pod dirigentskom palicom Petra Rakića i plesna grupa “Street dance” iz Kosovske Mitrovice.

Organizator festivala je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Generalni pokrovitelj Dečjeg festivala je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Suorganizator je muzička škola “Miodrag Vasiljević” iz Kosovske Mitrovice.

Sponzori festivala su RMHK Trepča, Studentski centar Priština – Kosovska Mitrovica, Udruženje muzičara Kosmeta Unija M i drugi.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva