:

:

TV Most

Foto: Foto Beta

clock

Avgust 17, 2018   13:13

0

158

Cvijanović: BiH nije sposobna ni granice da štiti


"Situacija u kojoj postoji ogroman broj nelegalnih migranata pokazuje da zemlja nije u stanju da štiti svoje granice, a zemlja koja nije u stanju da zaštiti svoje granice - nesposobna je da zaštiti i sve ostalo", rekla je Cvijanović u intervjuu za agenciju Tass.



Cvijanović je kazala da je situacija sa migrantiam u BiH haotična, da su oni prepušteni sami sebi, a kao dodati problem je istakla to što nema koordinacije između struktura u okviru BiH.



Nema podataka o broju migranata, ni koliko je njih ušlo, ni koliko ih je ostalo u BiH, iako to nije njihovo odredište, već države Evropske unije.



„Poseban problem je to što, ako prihvatite te ljude i situaciju posmatrate kao čisto humanitarno pitanje, onda ostaje velika nepoznanica koliko dugo – meseci ili godina – će se oni zadržati na ovoj teritoriji“, rekla je Cvijanović.



Ocenila je da je migrantska kriza za BiH, koja je nedavno preživela rat i prolazi kroz težak period, kada još nije ostvarila neke zavidne ekonomske ciljeve, to samo dodatni teret od nekoliko hiljada ili desetina hiljada ljudi za koje, kako je rekla, ne znate ni ko su, ni šta su, imaju li predistoriju koja je problematična s aspekta zdravlja ili bezbednosti.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva