:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2017   12:05

0

138

Cucić: Deca migranti dobrodošla u srpskim školama


Vladimir Cucić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da su deca migranti uglavnom dobro primljena i da je njih 400 krenulo u škole širom Srbije.



"Ako vas neko zaplaši da će doći dete koje nije pregledano i vi ćete da se uplašite. Kada su ljudi videli da su to najpedatnija deca i da nema mesta brizi i oni su promenili svoje mišljenje. Tako da su deca krenula u školu, doduše krenuli smo sa manjim brojem nego što smo očekivali. U školu je krenulo 400 deteta a imamo ih trenutno u Srbiji oko 600", objašnjava komesar za izbeglice.



Navodi da su uglavnom svuda dobro primljena.



"Deca migranti su uglavnom svuda dobro primljena. Imamo problem u Somboru zbog meni neshvatljive netoleratnosti. Ali smo tamo rešili problem tako što deca pohađaju nastavu u okviru našeg centra u Somboru. Deca kod nas u centru rade domaće zadatke, mi smo im produženi boravak", navodi Cucić.  



Ističe da je Ministarstvo prosvete uradilo dobar posao.



"Kolege iz Ministarstva su sjajno uradile posao. Sve ono što je obavezno za našu decu, kada je reč o obrazovanju, obavezno je i za decu migranata", objašnjava komesar za izbeglice. 



Navodi  da se u Srbiji trenutno nalazi oko 4.200 migranata. Da su migracije ušle u običajene tokove i da se ne očekuje veći priliv migranata u narednom periodu ali da se prati ponašanje susednih zemalja.



"Pratimo ponašanje susednih zemalja. Postoji bojazan da li će Grčka održati obećanje i ispuniti ono što je obećala", navodi Cucić.



Nada se da neće doći do promene migrantske politike nakon izbora u Nemačkoj. 



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva