:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2015   13:17

0

322

Crtanjem na asfaltu završena nedelja Crvenog krsta

Naši najmladji sugradjani crtanjem na asfaltu dali su učešće u obeležavanju nedelje crvenog krsta, a pitali smo ih da li znaju nešto o ovoj organizaciji.

"Crveni krst pomaže ljudima u nevolji", "Kada je rat možeš da izgubiš kuću i decu i onda ti crveni krst pomogne da nadješ decu i kuću" kažu mališani PU "Danica Jaramaz" Kosovska Mitrovica"


"Danas smo se okupili da sa ovim mališanima predškolskog uzrasta,naučićemo ih kako se crta pošto je to obelešje crvenog krsta,a mogu da crtaju šta hoće" rekla je Jelena Acić volonter Crvenog krsta Kosovska Mitrovica


Učenici osnovnih škola u Kosovskoj Mitrovici slali su likovne i literalne radove na temu "Krv život znači" a najboljima su dodeljene diplome i nagrade.

"Crtala sam planetu Zemlju i kako joj daju krv,i srećna sam što sam osvojila prvo mesto" kaže Sara Milivojević učenica Osnovne škole"Branko Radičević" Kosovska Mitrovica.

"Ako se podsetimo da smo radili akciju dobrovoljnog davanja krvi, crtanje na asfaltu, kviz "Šta znaš o Crvenom krstu", konkurs likovnih i literalnih radova, znači da smo nedelju Crvenog krsta obeležili radno", rekao je Saša Nikolić sekretar Crvenog krsta.


Finalisti kviza i pobednici likovno-literalnog konkursa provešće 10 dana u odmaralištu Crvenog krsta u Baušićima.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva