Vesti
Crnadak: Poziv na iskrenije odnose između Srbije i BiH

15:52, 17.07.2017

|

Izvor: RTS, Tanjug

Bošnjački političari bi trebalo da uspostave još bolju i iskreniju komunikaciju sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije i ostalim ključnim funkcionerima te zemlje, rekao je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH na doručku upriličenom za novinare nekoliko banjalučkih redakcija.
Igor Crnadak je rekao da će sutra u Beogradu sa Ivicom Dačićem, ministrom spoljnih poslova Srbije, svečano otvoriti novu zgradu Ambasade BiH u toj zemlji, uz zajedničku poruku i poziv na bolju saradnju između dve zemlje.

"Naša poruka iz nove zgrade će biti poziv na što iskrenije i što bolje odnose između dve zemlje koji treba da rezultirtaju sa što više ekonomske saradnje i što više efekata za građane i u Srbiji i u BiH", rekao je Crnadak.

Dodao je da će otvaranje te zgrade, uz predstojeću posetu predsednika Vučića BiH, pokazati da su odnosi u uzlaznoj putanji.

Upitan šta očekuje kada je reč o Ugovoru o transportnoj zajednici jugoistočne Evrope, koji BiH nije potpisala u Trstu zbog negativnog stava Vlade RS, Crnadak je rekao da očekuje da će problem biti razrešen uskoro i da će u narednih nekoliko dana taj dokument ipak biti potpisan.

"Kada sam video poslednji zaključak Vlade RS, bilo mi je dodatno žao što to nismo završili u Trstu jer je zaključak na tragu onog što sam i sam predlagao za vreme samita u Trstu, da se ugovor prihvati u tekstu kakav jeste bez izmena, i da se usvoji zaključak da će tri ministra u Savetu ministara i entitetskim vladama koordinisati svoje aktivnosti i usaglašavati stavove tokom perioda implementacije", rekao je Crnadak, prenele su banjalučke Nezavisne novine.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design