:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2018   12:05

0

238

Crna Gora: U misiji KFOR-a dva štabna oficira


Ovo je navedeno u obrazloženju odluke utvrđene na osnovu analize i procene o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u misiju KFOR na Kosovu, koju treba da verifikuje crnogorska Skupština.



"Za Crnu Goru učešće u misijama znači kredibilitet u međunarodnoj zajednici, jer aktivnim učšćem i doprinosom pokazuje odgovornost i svest o potrebi očuvanja bezbednosti u svetu", kaže se u obrazloženju odluke.



Misija KFOR realizuje se, kako se ocenjuje, u povoljnom bezbednosnom okruženju gde bi se troškovi Ministarstva odbrane Crne Gore odnosli na pripadajuće dnevnice za angažovane osobe.






Do sada je u međunarodnim misijama bilo angažovano oko 24 odsto pripadnika Vojske Crne Gore, što je, kako se ocenjuje, doprinelo da proces dostizanja interoperabilnosti i razvoja sposobnosti bude brži i efikasniji.



U obrazloženju odluke je navedeno da su se nakon priključenja Crne Gore Severnoatlantskoj alijansi stekli uslovi da se pojača vojno prisustvo Crne Gore na međunarodnom planu, što je u skladu sa očekivanjima ostalih članica NATO saveza.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva