Vesti
Crna Gora u borbi sa požarima

11:47, 15.07.2017

|

Izvor: RTCG,Tanjug,RTS

Vatrogasne ekipe cetinjske Službe zaštite i spašavanja već osmi dan se bore sa vatrenom stihijom u Katunskoj nahiji. Na području Podgorice jutros su aktivna dva šumska požara, u mestima Klopot i Poprati.
Požari se trenutno pružaju na potezu od Velestova do Gornje Markovine, dok su se ponovo pojavili na mestima na kojima su bili ugašeni na Kopitniku i Garaču, izjavio je načelnik Službe zaštite i spašavanja Cetinja, Saša Zuber, prenela je RTCG.

"Sve ekipe vatrogasaca su danonocno na terenu, a zbog jakog vetra požar se širi prema Čevu i Lastvi Čevskoj tako da se sada brane kuće i na tom podrucju", rekao je Zuber i dodao da je proteklih dana požar ugrožavao oko 50 kuća na potezu Bajramovića Velestovo, ali da su sve odbranjene hrabrom intervencijom vatrogasaca.

On je rekao da se požar brzo širio zbog nepovoljnih vremenskih prilika, visokih temperatura i jakog vetra, ali da sve cetinjske vatrogasne ekipe daju sve od sebe da se oni ugase.

Veliki problem prilikom intervencija stvara i nepristupačan teren.

"Pored hrabrosti i požrtvovanja naših vatrogasaca, moram pohvaliti i meštane koji nam pomažu i koji su nam otvorili svoje domove da možemo spavati kod njih", rekao je Zuber.

"Nadam se da će naše ekipe uspeti da obuzdaju vatrenu stihiju koju je definitivno izazvao ljudski faktor nesmotrenim paljenjem sitnog rastinja", dodao je on.

Za lica koja izazovu požar, namerno ili iz nehata, zakonom su propisane kazne od šest meseci do 12 godina zatvora u zavisnosti od posledica po živote i imovinu ljudi, navedeno je u saopštenju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design