:

:

TV Most

clock

Jul 25, 2017   12:05

0

116

Crna Gora, predloženo ukidanje imuniteta za još četvoro poslanika

Preporuka je da se imunitet ukine poslanicima Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić i Branku Raduloviću.

Glasanju za ukidanje imuniteta poslanicima DF-a prethodila je burna rasprava, koja je u trenutku bila na ivici incidenta, nakon što je poslanik DF-a, Janko Vučinić, uputio niz pogrdnih reči i uvreda predsedniku Administrativnog odbora Ljuiđu Å krelji, nazivajući ga "živinom i fukarom".

Vučinić je Å krelji opsovao i majku, nakon čega je usledio prekid sednice.

Å krelja je zbog ponašanja Vučinića zatražio da on napusti sednicu odbora.

Neposredno pred glasanje, jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić, rekao je da institucije sistema, a posebno pravosuđe, ne radi onako kako su očekivali u tom političkom savezu.

"Naše pravosuđe nam ne daje poverenje da ćemo imati fer suđenje. Mi nemamo dileme, a to je rekao premijer u razgovoru sa ruskim šaljivdžijama, da ćemo mi biti optuženi", rekao je Mandić, uz ocenu da će DF septembar provesti u sudu, a vladajuća partija u kampanji za izbore.

Milorad Vuletić iz vladajućeg DPS saopštio je da određena grupa kolega drži predavanje o lepom ponašanju, a od sednice se napravila predstava za javnost.

"Pokušavam da bude smiren, ali je teško. Razumem i bes sa druge strane, ali ne razumem da se neko okrivljuje. Ono što se desilo u holu je za postideti se, bez obzira na nezadovoljstvo. Trebalo se iskazati na akdemski način. Neka najbolji odgovor da tužilaštvo", rekao je Vuletić.

Branko Čavor iz DPS-a saopštio je da je dobro što je DF prisutan na današnjoj sednici odbora, ali da nije dobro što dolaze selektivno, i ako se dolaskom samo vređaju.

Kolegama iz DF-a je poručio da se zamisle koliko su doprineli narušavanju ugleda parlamenta.

Bogdan Fatić (DPS) kazao je da je fizički nasrtaj, naročito na žene, za svaku osudu, dok je poslanik HGI, Adrijan Vuksanović rekao da nema ništa protiv toga da se svi poslanici odreknu imuniteta.

"Ovo je mesto dijaloga, nikome ne presuđujemo, već dajemo mogućnost ostalim kolegama da dokažu nevinost", rekao je Vuksanović.

Ranije danas, na početku sednice odbora, predsedavajući Ljuiđ Å krelja je rekao da se osnovano sumnja da su poslanici DF-a izvršili "krivično delo nasilničko ponašanje", dok je Mandić ocenio da je u pitanju politički montirani proces, te da se nastavlja teror nad tim političkim savezom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva