:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2016   12:05

0

116

Crna Gora ide u NATO bez obzira na to šta misle građani

Istraživanje je, kako prenose podgorički mediji, sprovedeno od 26. juna do 1. jula, a rezultati su pokazali da 46,1 posto građana Crne Gore podržava članstvo u NATO.

S druge strane 38,9 posto je negativno odgovorilo na pitanje „Da li vi lično podržavate učlanjenje naše zemlje u NATO?”, dok je 15 posto građana odgovorilo da "ne zna".

Damarovo anketiranje pokazalo je i da, ukoliko bi se u obzir uzeli odgovori samo opredijeljnih građana, onih koji bi izašli na referendum, za članstvo bi glasalo 54,5 posto, a protiv članstva bi bilo 45,5 posto građana Crne Gore.

“Najnovije istraživanje javnog mnjenja je potvrdilo da se u periodu nakon decembarskog dobijanja pozivnice za članstvo Crne Gore u NATO, može govoriti o stabilnom trendu podrške članstvu naše zemlje u Severnoatlanskoj alijansi. Sva istraživanja u tom periodu pokazuju da se podrška učlanjenju ustalila na nivou iznad 46 procenata s jasno izraženom i stabilnom razlikom u odnosu na one koji ne podržavaju evroatlanske integracije Crne Gore”, navodi se na sajtu “Sigurna budućnost”, prenela je RTCG.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva