:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

135

Crna Gora i Hrvatska i dalje biju bitku s požarima

U okolini Podgorice vatrogasci gase u nekoliko sela, dok u Danilovgradu i dalje gori u zaleđu tog grada, u planinskom delu u naselju sa 40 vikendica, navode u službama zaštite. Aktivan je i požar na Vrmcu kod Kotora, ali nema opasnosti po kuće.

Vatrogasci su danonoćno na terenu.

Tokom jučerašnjeg dana gorelo je i na poluostrvu Luštica, na kome je velika šteta od požara koji su u tom turistički atraktivnom i posećenom mestu u Bokokotorskom zalivu tokom poslednjih mesec dana napravili veliku štetu.

U graničnom pojasu s Hrvatskom, prema prelazu Debeli brijeg, tokom jučerašnjog dana požare su zajedno gasili dva hrvatska i jedan crnogorski protivpožarni avion.

Požar se bio približio iznad graničnog prelaza kojim svakodnevno pređe i do 30.000 vozila, ali po navodima lokalne službe zaštite, objekti nisu ugroženi.

Požar koji je buknuo na hrvatskom Mljetu nije pod kontrolom, saopštio je vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović i dodao da se u sredu ujutru očekuje pomoć vatrogasaca sa kopna, kao i da je zatražena pomoć četiri kanadera.

"Požar je aktivan. Vatrogasci se bore, probijaju, izrazito je grub teren. Gašenje otežava i vetar. Ujutro prvim trajektom vatrogasci s kopna dolaze u pomoć iz Konavala, Dubrovnika, Župe, Stona, Primorja. Podneo sam zahtev za četiri kanadera i preduzimamo sve mere kako bismo to ujutru rešili", rekao je Simović, prenosi Hina.

On je dodao kako trenutno nijedno mesto nije ugroženo, iako ne isključuje mogućnost da vatra zapreti kućama tokom noći.

U mestu Zavalatica na Korčuli buknuo je jutros požar i kanaderi su u pripravnosti, saopštili su hrvatski zvaničnici. Sve vatrogasne snage na Korčuli poslate su na požarište u Zavalatici i kanaderi su u pripravnosti, prenela je Hina.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva