:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

205

Crkvi Svetog Nikole u Prištini isečena struja

Otac Darko rekao je da je ovo treći put da radnici Elektro distribucije dolaze da zbog relativno malog duga crkvi "seku" struju.

Paroh je ocenio da isključenje struje njegovoj crkvi predstavlja vid diskriminacije.

"Dug za električnu energiju je mali, pouzdano znam da u komšiluku ima onih koji duguju i po 1.000 evra, ali da njima niko ne isljučuje struju. Jednom su pokušali, ali su ih vlasnici njaurili", kazao je Marinković.

Prema njegovim rečima, do duga crkve za struju došlo je zbog toga što crkvenoj opštini u Prištini kosovsko Ministarstvo za rad i socijalno staranje od decembra 2013. godine nije platilo kiriju za
jednu zgradu te crkvene opštine, iako za to postoji odluka Vlade Kosova.

"Zbog duga tog ministarstva račun za struju za crkvu nije plaćen, a ja nemam novca da platim i taj račun, jer, normalno, iz svog džepa plaćam za struju u parohijskom domu u kome živim sa suprugom i dvoje
male dece", kazao je paroh.

On je rekao da se do sada nije obraćao javnosti iako je struja u crkvi tri puta bila isključivana i zbog toga je pozvao nadležno ministarstvo da izmiri obaveze prema crkvenoj opštini Priština, kako bi crkva mogla da plati struju.

Bivši ministar za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenad Rašić potvrdio je da odluka Vlade za plaćanje kirije postoji i dodao da u bužetu nije bilo sredstava za tu namenu.

Prema njegovim rečima, on je uprkos tome ipak nalazio rešenja da se do novca dodje.

Rašić je kazao da iako više nije ministar, oseća moralnu obavezu da obezbedi sredstva i postara se da se crkvi struja uključi da bi se bogosluženja mogla odvijati.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva