:

:

TV Most

clock

Jul 10, 2015   12:05

0

174

CRD osudila otkazivanje skupa "Sedam hiljada"

"Od Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevamo da bezbednosnu procenu, na osnovu koje je skup zabranjen objavi bez odlaganja. Zahtevamo i privođenje svih pojedinaca za koje postoje dokazi da su planirali napade na učesnike skupa", navodi se u saopštenju CRD.

Dodaje se da i nakon dvadeset godina, predstavnici institucija čine sve što je u njihovoj moći da genocid u Srebrenici relativizuju i negiraju.

"Upravo zbog toga, građani Srbije su se sami organizovali da odaju počast nevino stradalim žrtvama, ali im je i to onemogućeno zabranom skupa", saopštio je CRD.

Skup "Ssedam hiljada" trebalo je da se održi sutra ispred parlamenta Srbije u cilju odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici. Brojne nevladine organizacije najavile su da će se priključiti akciji, ali je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ranije danas izjavio da se svi skupovi ispred Skupštine Srbije zabranjuju iz bezbednosnih razloga.

CRD je u svom saopštenju najavio i da će se sutra u Medija centru u Beogradu održati konferencija za novinare kojoj će prisustvovati predstavnici brojnih organizacija, a koja je zakazana zbog otkazanog skupa.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva