:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2017   12:05

0

227

Čović: Vučić je neprikosnoven lider srpskog naroda


Dragan Čović je, gostujući u emisiji Nedeljom u 2 na HRT-u, rekao da ima vrlo dobre odnose s Vučićem, prenosi portal Kliks.




"On je neprikosnoven lider srpskog naroda, ne samo u Srbiji nego i u BiH. On se nametnuo svojim tehnikama kao neko ko otvara vrata koja drugi ne mogu otvoriti. On je za srpski narod dobar političar, jer ga u suprotnom ne bi birali", rekao je Čović.



Kada je reč o Dodiku, Čović kaže da njegova često "teatralna spoljašnost" ne odgovara njegovom pravom karakteru.



"Dodik i ja nikada ne govorimo o trećem na negativan način. On je mudar političar, koliko god da je gafova napravio. Nikada nije izneverio dogovor koji smo napravili. I ja ću i dalje održavati dobre odnose s njim jer želim da očuvam BiH. On je mnogo čestitija osoba nego što se u javnosti predstavlja. On primarno čuva srpske interese, kao što ja čuvam hrvatske i to je to", rekao je Čović.



Čović, koji je predsednik HDZ-a BiH, govorio je i o svom političkom putu i putu HDZ-a, kao i ciljevima te stranke.



"Možda je trebalo da budemo agresivniji, možda je pre 20 godina trebalo da tražimo treći entitet. Mi smo izabrali drugi put i mi jedini tražimo da što pre dobijemo status kandidata EU, dok drugi traže krivca. Ako nam neko želi dobro, mi odmah moramo dobiti status kandidata i postaćemo normalnija država. Sami pregovori sa EU su druga stvar", rekao je Čović.



Čović smatra da je treći entitet danas realna mogućnost u BiH.



"Mi ćemo imati jednakopravnost, pitanje je hoće li biti tri, četiri, pet ili šest federalnih jedinica. Takođe, ja mogu maštati o trećem entitetu, ali dve trećine predstavnika mora izglasati promenu ustava", objasnio je Čović.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva