:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2017   12:05

0

124

Čović: U Sarajevo prvo dolazi Vučić, pa Kitarović

Zagrebački Večernji list, u izdanju za BiH, piše da će BiH najpre posetiti predsednik Vučić, a potom i Grabar Kitarović, te ocenjuje da je reč o dve ključne posete za stabilnost regiona.

"Dogovor je da oni doputuju krajem ovoga meseca ili tokom septembra", rekao je Čović za Večernji list.

Nakon toga moguće je, kaže, razgovarati i o trilateralnom sastanku koji će dodatno osnažiti uzajamno partnerstvo i dati zamah operativnom rešavanju otvorenih pitanja na nivou izvršne vlasti.

Čović je, piše Večernji list, istakao da je motiv za poziv predsednicima Srbije i Hrvatske bio da se "BiH na pozitivan način stavi u centar njihovih zanimanja".

Prema njegovim rečima, to je veoma važno, jer su Srbija i Hrvatska garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma, dve države imaju u BiH sunarodnike, a i stabilnost te dve zemlje, primetio je, zavisi od zbivanja u BiH.

Predsednik Vučić rekao je u subotu da se radi na njegovoj poseti BiH, a na poziv predsedavajućeg Predsedništva BiH, te da je uvek raspoložen za razgovore u Sarajevu, jer je to, ocenio je, prilika da se reafirmiše politika mira i stabilnosti i dobrih odnosa.

"Čini mi se da je to jedna od stvari koju moramo da uradimo na najbolji mogući način da bismo stabilnost i mir mogli da sačuvamo", rekao je Vučić novinarima, nakon susreta sa izvestiocem EU za Srbiju Dejvidom Makalisterom.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva