:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2017   12:05

0

209

Čović: Hrvati u BiH će zbiti redove


Vence ispred spomenika na Trgu Rondo su položili i sveće zapalili i najviši politički predstavnici Hrvata u Bosni i Hercegovini, među kojima i predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović.



Čović je, u izjavi za medije, rekao da će današnja presuda dovesti do većeg zajedništva Hrvata u BiH. Naveo je da će Hrvati u BiH zbiti redove i da će kao jedan promišljati o budućnosti hrvatskog naroda i svoje uloge u BiH.



"Tako svi oni koji su mislili da će napakostiti na ovaj način u istoriji i doneli danas odluke za koje sam ja rekao da su u osnovi zločinačke prema svim časnim ljudima koji su deo HVO će dobiti pravi odgovor", rekao je Čović.



Dodao je da sada predstoji povezivanje "onoga što se da povezati" u BiH, kako bi izborili svoju jednakopravnost s druga dva naroda.



Na taj se način, kaže Čović, najbolje odgovara i onima koji su "u ime Haškog tribunala želeli sprovoditi pravdu".



"Ja lično mislim da je na nama danas da izvučemo snažne poruke iz današnje presude i svojom organizovanošću u BiH zatvorimo bilo kakvu mogućnost za spekulacije i ohrabrivanja odlaska iz zemlje, različitih oblika razočarenja, posebno naših branitelja, zahvaljujući kojima smo mi danas ovde i zahvaljujući kojima imamo Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Čović, prenosi portal Kliks.



Istakao je da ne treba odgovarati ni na kakve provokacije i da treba biti dostojanstven.



Skup je organizovala "Koordinacija braniteljskih udruženja" iz Mostara.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva