:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2015   12:05

0

140

Čovek Sirize u Nišu: Ova Vlada Srbije radi dobro

Ververis, koji u Srbiji boravi kao gost Pokreta socijalista, u izjavi za Tanjug ističe da nije došao u našu zemlju da bilo koga savetuje, već da upozna sa onim što je Siriza učinila od kako je došla na vlast pre dva meseca, odnosno da je donela zakone koji se direktno tiču običnog čoveka, nezaposlenih, siromašnih ljudi.

"Mi smo doneli odluku da oporezujemo bogate. Ne može grčki dug da plaća radnik u fabrici i onaj ko je ostao bez posla. Teret otplaćivanja dugova moraju da snose oni koji su najbogatiji i koji su stekli više od ostalih", objasnio je on.

Ververis, inače potpredsednik Spoljnjopolitičkog odbora Sirize, kaže da ga raduje što je i Vlada Srbije počela sa hapšenjem kriminalaca i onih koji su opljačkali državnu kasu.

"Ono što je bitno i što sam čuo, jeste da se Pokret socijalista bori za sve ono za šta se i mi borimo: da se ne smanje socijalna davanja, da običan, siromašan čovek bude na prvom mestu. Drago mi je da u Srbiji nisu smanjena socijalna davanja", kazao je Ververis.

Prema njegovim rečima, Pokret socijalista će u tome imati podršku Sirize.

Kad je reč o zbivanjima u njegovoj zemlji, Ververis ističe da Siriza nikada neće okrenuti leđa EU i evru, ali da se zalaže za jedan drugačiji pristup.

"Od kako smo dosli na vlast mi smo stavili čoveka na prvo mesto i pokušali smo da u pregovorima sa trojkom pokažemo da ne mogu oni nama da naređuju i određuju koje su to reforme koje mi treba da sprovedemo. Dogovorili smo se da sve reforme koje se sprovedu bira isključivo grčka vlada, a ne da neko naređuje šta treba sprovesti", rekao je on.

On je dodao da Siriza želi da podrži "novu Evropu" i pobedu "Podemosa" u Španiji.

Siriza je, kako je istakao, prijatelj svih koji su prijatelji demokratije i žele da grade bolju i sigurniju budućnost za sve građane.

Ververis je juče u Nišu prisustvovao izbornoj konferenciji Pokreta socijalista.



Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva