:

:

TV Most

clock

Novembar 03, 2015   12:05

0

113

ÄŒlanovi Vlade stigli u Sarajevo

U Sarajevo su avionom stigli premijer Aleksandar Vučić, ministar unutrašnjih poslova, ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, ministarka poljoprivrede Snežana Bošković Bogosavljević, ministarka bez portfelja zadužena za EU Jadranka Joksimović, generalni sekretar u Vladi Srbije Novak Nedić.

Srpsku delegaciju na sarajevskom aerodromu dočekali su ministri Mirko Šarović, Adil Osmanović, Josip Grubeša i Slavko Matanović, nakon čega će biti održana radna večera, čiji domaćin će biti predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

U večernjim satima članovi Vlade trebalo bi da se prošetaju centrom Sarajeva.

Za sutra u 9 sati planiran je svečani doček Vlade Srbije na platou ispred zgrade zajedničkih institucija BiH.

Početak zajedničke sjednice Saveta ministara BiH i Vlade Srbije zakazan je za 10 sati, dok će po njemu završetku biti potpisivani sporazumi.

Bosanska strana je najavila potpisivanje četiri protokola, prvi koji se tiče nestalih osoba, zatim u oblasti telekomunikacija, zaštite kulturno-istorijskog nasleđa, kao i u oblasti zašitte životne sredine, odnosno upravljanja čvrstim otpadom u slivu reke Drine.

Teme sednice biće i izgradnja pruge Beograd-Sarajevo, puta BiH-Šabac-Novi Sad i postavljanje kabla između od 110kW između Bratunca i Ljubovije.

Predsedavajući Saveta ministara BiH je najavio da će na dnevnom redu biti i pitanje naknade za poplavljena područja za četiri opštine na strani BiH, povećanje spoljnotrgovinskog obima, uklanjanje svih postojećih carinskih barijera, daljnja liberalizacija i sloboda kretanja roba, ljudi i kapitala.

Izvor: Blic

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva