:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

133

Cilj Vlade Srbije da privuče kompanije iz Turske

On je u Beogradu, na otvaranju kancelarije za Balkan turske kompanije Beko, koja se bavi proizvodnjom bele tehnike i koja će u Srbiji zaposliti oko 100 radnika, kazao da je Turska trenutno 15 ekonomski partner Srbije.

"Ovo je trenutno zlatno doba u ekonomskim odnosima Srbije i Turske, jer nikada nije bilo veće interesovanje turskih investitora za dolazak u Srbiju", kazao je LJajić.

On je istakao i da su trenutno u završnoj fazi pregovori oko dolaska u Srbiju dve kompanije iz Turske, jedne iz oblasti tekstila, a druge iz automobilskog sektora koja bi trebalo da počne da radi u Vladičinom Hanu.

LJajić je podsetio da je u Srbiju došla turska Halk banka koja je preuzela Čačansku banku i izrazio očekivanje da će dolazak kompanije Beko biti signal i drugim investitorima da dođu u Srbiju.

Generalni direktor kompanije Beko za Balkan Arel Atakol kazao je da je za tu kompaniju tržište Srbije jedno od najbitnijih i da je zbog toga danas otvorena u Beogradu zvanična kancelarija odakle će se upravljati celim Balkanom.

On je dodao da očekuje da će to biti signal i drugim velikim kompanijama da dođu u Srbiju.

Prema njegovim rečima, Beko je internacionalni brend kućnih aparata Arčelik grupe koji je u poslednjih sedam godina drastično povećao udeo na evropskom tržištu i tako postao brend sa najbržim rastom u sektoru bele tehnike, precizirajući da je Beko postao brend sa najbržeim rastom u Nemačkoj čije je tržište najveće tržište bele tehnike u Evropi .

Ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj kazao je da Turska vidi Srbiju kao strateškog partnera u regionu, naglasivši da su bilateralni ekonomski odnosi najvažniji stubovi sardanje dve zemlje.

On je kazao i da su zakonski okvir u Srbiji dovoljni da podrže poslovanje turskih firmi, naglasivši da očekuje da će Vlada Srbije nastavuiti da da podržava poslovanje turskih firmi.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva