:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2015   13:26

0

179

Cilj protesta, otežati poziciju Srbije

“Na prvi pogled čini se da se radi o protestima koji imaju politički, čak i socijalni karakter, da se radi o jednom unutaralbanskom, političkom obračunu, prvenstveno zbog nezadovoljstva Ramuša Haradinaja što nije dobio premijersko mesto i nezadovoljstvo Pokreta samoopredeljenje, koje je inače veoma dobro organizovano”, rekao je Drecun novinarima u parlamentu.

Drecun je zatim rekao da mu se čini da je u pitanju “nešto dugoročnije” imajući u vidu da je čitav protest nastao na srpskom pitanju imovine nad Trepčom i traženju ostavke (Dragana) Jablanovića …".

“Imajući u vidu da nijedna albanska politička partija na Kosmetu ne radi, a da ne dobije bar prećutnu saglasnost od neke zapadne zemlje, meni se čini da se radi o pokušaju nekoga da, ili uspori, možda čak i odloži nastavak procesa normalizacije odnosa, da uspori otvaranje poglavlja Srbije u procesu pregovora o pristupanju EU”, ocenio je Drecun.

Predsednik skupštinskog odbora za KIM smatra da će se koristiti svaka mogućnost da se izazovu novi protesti koji će ići do određene granice.

“Evidentno je da je u pozadini svega ovoga ipak namera ili Prištine ili nekog drugog da proceš normalizacije odnosa bude značajno otežan i da Srbija ne može da dobije pozitivnu ocenu o poglavlju 35 kada je u pitanju normalizacija odnosa sa Prištinom”, zaključio je Drecun.

Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva