:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2017   16:10

0

152

CIK: Ponavlja se brojanje na još 280 biračkih mesta

Predsednica te komisije Valdeta Daka rekla je za RTK2 da će nakon ponovljenog prebrojavanja glasova biti poznata konačna lista poslanika u novom sazivu kosovskog parlamenta.

"Radi se o svim delovima Kosova. Iz svih opština imamo kutije koje se prebrojavaju. Prvo smo proverili 30, nakon toga 115 kutija, sada je u toku prebrojavanje još 280 kutija, ali ne svih nego samo delimično", navela je Daka.

Daka je objasnila da se iz kutija prebrojavaju samo glasovi pojedinih političkih subjekata, gde njihovi kandidati nisu imali isti broj sa partijom.

Dodala je da će konačni rezultati biti poznati za nekoliko dana, nakon brojanja 25.000 uslovnih i 5.000 hiljada glasova pristiglih putem pošte.

"Rezultati će biti objavljeni kada se sve ove procedure završe. Kada se prebroje sve kutije, kada se završi brojanje uslovnih glasova i glasova iz dijaspore, za oko četiri-pet dana. To nije u našoj moći, sve zavisi koliko će se brzo završiti prebrojavanja, imajući u vidu da se radi o 280 kutija", rekla je Daka.

Predsednica CIK-a nije potvrdila navode pojedinih medija da je Albin Kurti iz Samoopredeljenja dobio najviše glasova, ali ni ko je od srpskih kandidata za poslanike ušao u kosovski parlament.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva