:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2016   12:05

0

182

CG: Katnić - Tužilaštvo ima dokaze o planu terorističkog napada

"Imali su za cilj da podrže narod ispred Skupštine i uđu u tu instituciju maskirani u uniforme posebne jedinice Uprave policije, da bi predstavili to kao da policija puca na okupljene građane. Ova teroristička grupa uz prolivanje nevine krvi građana je htela da zauzme Skupštinu, zarobi premijera i komanduje Skupštinom", rekao je Katnić crnogorskoj "TV Vijesti".

Glavni specijalni tužilac Crne Gore je kazao da spisak osumnjičenih nije konačan.

On je naveo da je Specijalnom tužilaštvu poznata kriminalna grupa iz Danilovgrada koja je trebalo da pomogne uhapšenima iz Srbije.

"Za sve što govorim imam dokaze", tvrdi Katnić.

On je rekao da je, pre nego što je grupa uhapšena, uspostavljena kontrola nad njima.

"Zaustavili smo da se oružje unese Crnu Goru", rekao je Katnić, navodeći da oružje ne prikazuju, jer nisu dozvolili da uđe u Crnu Goru.

"Trebalo je da uđe preko granice sa Albanijom. Oružje je uništeno", tvrdi Glavni specijalni tužilac Crne Gore.

Katnić je kazao da specijalno tužilaštvo radi najbrže što je moguće i da će brzo biti doneta optužnica.

"Verujem da će je sud potvrditi", rekao je Katnić.

"Vijesti" podsećaju da je nakon sednice crnogorske vlade saopsteno da je ona pozvala nadležne državne organe da u maksimalno kratkom roku predmet otkrivanja i procesuiranja lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivična đela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju profesionalno dovedu do kraja i time obezbijede zaštitu države Crne Gore i njenih nacionalnih interesa

"Imamo dokaze da su postojali još neki ljudi koji bi zajedno sa uhapšenima napali jedinice policije i vojske", otkrio je glavni specijalni tužilac.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva