:

:

TV Most

Foto: ibalkan.net

clock

Maj 26, 2017   18:27

0

253

Čestitke povodom Ramazana

Islamska zajednica Srbije čestitala je muslimanima Srbije, regiona, i sveta Ramazan, a muftija niški Eldin Ašćerić je čitao poslanicu, u kojoj je istaknuto da mesec Ramazan nije žeđ i glad za hranom telesnom, materijalnom, ovosvetskom, već da je to samo spoljašnja manifestacija posta.

"Radujemo se mesecu Ramazanu, radujemo se molbi uslišenoj da mesec ramadan - priliku za čišćenje dočekasmo", navedeno je u Poslanici.

Muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić uputio je svim islamskim vernicima Ramazansku poruku kojom ih poziva da dopuste da im ovaj Ramazan prosvetli um i napoji duše sa dovom (molitvom) i nadom da bude lek za bolest licemerstva, oholosti, škrtosti, mržnje, svađe i smutnje

Da im, kako je rekao, "prosvetli um i napoji duše sa nadom i dovom, da u svetu zavlada mir i prestane ubijanje nedužnih i prolivanje nevine krvi".

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin uputio je ramazansku čestitku.

"U ime Bošnjačkog nacionalnog veća i u svoje ime svim muslimanima u Srbiji čestitam mesec Ramazan sa željom da ga provedu u miru, zdravlju i sreći. Želim da nas ovaj mesec učini duhovno jačim u razmišljanju i delovanju - za dobro pojedinca, zajednice i društva u kome živimo", stoji u čestitki.

Direktor Kancelarije za pitanja zajednica Ivan Tomić čestitao je Ramazan svim pripadnicima Islamske zajednice na Kosovu i Metihiji, sa željom da praznik provedu u miru, radosti i blagostanju.

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović uputio je čestitku svim građanima muslimanske veroispovesti na Kosovu i Metohiji, sa porukom da praznik provedu u zdravlju i miru.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva