:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2018   12:17

0

219

Čestitke povodom Kurban-bajrama


"Vama, verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice srdačno čestitam Kurban-bajram. Neka sećanje na svedočanstvo vere bude večni podsticaj svim muslimanima u čuvanju tradicije i činjenju dobrih dela, snažeći najplemenitija osećanja mira, ljubavi i tolerancije", navodi se u čestitki ministarke pravde.




Uz tradicionalnu čestitku "Kurban Bajram Šerif Mubarek Olsun", Kuburovićeva je građanima muslimanske veroispovesti poželela da praznik proslave u dobrom zdravlju i radosti.



I direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je Kurban-bajram velikodostojnicima, verskim službenicima i svim pripadnicima Islamske zajednice. 



"Iskreno želim da Kurban-bajram dočekate i provedete u miru, spokoju i zadovoljstvu. Neka Bajramska poruka nadahne svakog muslimana, da svedočeći svoju veru deli prazničnu radost sa svojim bližnjima, a u dušama jača trajne i najviše ljudske vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja. Kurban Bajram Šerif Mubarek Olsun!", navodi se u čestitki.



Islamska zajednica Srbije ove godine organizovala je odlazak 415 vernika na hadžiluk na Arefat dok je u organizcaiji durgih zajednica hadž obavilo više od 230 vernika.



Prvi dan Kurban-bajrama počinje sutra i praznuje se tri dana. To je jedan od dva velika verska praznika koji proslavljaju muslimani širom sveta.




 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva