Vesti
Čestitke povodom Kurban-bajrama

12:17, 20.08.2018

|

Izvor: RTS

Uz poruku da je Bajram prilika da se prekine samoća i započne pravi život u zajedništvu, ispred Rijaseta islamske zajednice Srbije, Sead Nasufović čestita svim muslimanima predstojeći Kurban-bajram. Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je praznik Seadu ef. Nasufoviću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu ef. Dudiću i svim građanima islamske veroispovesti.


"Vama, verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice srdačno čestitam Kurban-bajram. Neka sećanje na svedočanstvo vere bude večni podsticaj svim muslimanima u čuvanju tradicije i činjenju dobrih dela, snažeći najplemenitija osećanja mira, ljubavi i tolerancije", navodi se u čestitki ministarke pravde.
Uz tradicionalnu čestitku "Kurban Bajram Šerif Mubarek Olsun", Kuburovićeva je građanima muslimanske veroispovesti poželela da praznik proslave u dobrom zdravlju i radosti.I direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je Kurban-bajram velikodostojnicima, verskim službenicima i svim pripadnicima Islamske zajednice. "Iskreno želim da Kurban-bajram dočekate i provedete u miru, spokoju i zadovoljstvu. Neka Bajramska poruka nadahne svakog muslimana, da svedočeći svoju veru deli prazničnu radost sa svojim bližnjima, a u dušama jača trajne i najviše ljudske vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja. Kurban Bajram Šerif Mubarek Olsun!", navodi se u čestitki.Islamska zajednica Srbije ove godine organizovala je odlazak 415 vernika na hadžiluk na Arefat dok je u organizcaiji durgih zajednica hadž obavilo više od 230 vernika.Prvi dan Kurban-bajrama počinje sutra i praznuje se tri dana. To je jedan od dva velika verska praznika koji proslavljaju muslimani širom sveta.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design