:

:

TV Most

Foto: b92.net

clock

Februar 02, 2016   12:05

0

116

Cerar o migrantskoj krizi s vatikanskim državnim sekretarom

"Slovenija s migrantima postupa s punim poštovanjem i humano, ali nas istovremeno zabrinjava što EU još nema zajedničkog rešenja za krizu", rekao je Cerar na konferenciji za novinare nakon susreta, prenosi Hina.

Cerar je kazao da je zvaničniku Vatikana izložio svoju inicijativu da se migrantski talas kontroliše već na granici Makedonije i Grčke.

Ako se migrantski talas ne bude regulisao i smanjio, moglo bi doći do napetosti, destabilizacije Balkana i nastavka podizanja unutrašnjih zidova među zemljama u EU, upozorio je Cerar koji smatra da bi to dezintegrisalo Evropu.

Kardinal Parolin je rekao da problem izbeglica treba rešiti stabilizacijom regiona iz kojih dolaze, ali i na načelima humanosti i solidarnosti. Podsetio je da upravo na tome istrajava papa Franja, koji smatra da Evropa ima i vrednosti i kapacitete da reši izbegličku krizu i spase ljude koji beže od progona, konflikata i siromaštva, a žele da sačuvaju dostojanstvo.

Parolin će se sutra sresti sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom i otvoriti novu vatikansku nuncijaturu u Ljubljani.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva