:

:

TV Most

Foto: unks.rs

clock

Januar 14, 2015   22:21

0

152

Cene goriva u prethodnih sedam dana u padu

Pregled prosečnih maloprodajnih cena goriva u deset zemalja regiona, izraženih u evrima mogu se naći na sajtu tog udruženja (84, www.unks.rs).

U rubrici Vesti može se pronaći tabelarni i grafički prikaz udela državnog zahvatanja u prosečnim maloprodajnim cenama benzina, dizela i TNG-a u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Prosečcna maloprodajna cena benzina od 95 oktana ove u odnosu na proteklu nedelju je niža za 2,12 dinara, dizel je jeftiniji za 1,82 dinara i TNG-autogas za 70 para.

Rast dolara još uvek nije ostavio trag na cene goriva na srpskom tržištu.

Od 1. januara dolar je ojačao za 4,66 dinara i bude li kurs dinara u odnosu na američku valutu nastavio ovim tempom da raste, mogu se očekivati i neznatne korekcije cena.

Budući da je pad maloprodajnih cena dominantno posledica smanjenja kompanijskog dela maloprodajne cene, poraslo je učešće državnog zahvatanja, pa kod benzina iznosi čak 57,41 odsto, piše na sajtu udruženja.

Promene cena beleže se i u svim zemljama u okruženju, tako da je prosečna maloprodajna cena benzina u deset zemalja regiona sa 1,142 evra za litar povećana na 1,102, dok je prosečna cena dizela sa 1,089 povećana na 1,062 evra za litar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva