:

:

TV Most

clock

Jun 25, 2015   12:05

0

187

Čekaće se što bolja cena za Telekom



"Ako ne dobijemo veću cenu nećemo ići na prodaju", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, navodeći da je Srbija mnogo zdravija zemlja i mnogo bolja investiciona destinacija nego što je bila 2011. i da se zato čeka mnogo bolja cena.

Podsećajući da je Vlada Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije 2011. htela da proda 51 odsto Telekoma za 1,4 milijardi evra, ali da je tada ponuđeno 1,1 milijardi evra, pa se odustalo od prodaje, Vučić je rekao da će se svakako ići na to da dobijemo veću cenu.

Odgovarajući na pitanje da li već postoji kupac za Telekom Srbija, Vučić je rekao da je pitanje da li će do prodeja doći, jer je to dug proces, podsećajući da je inicijativa vlade za privatizaciju Telekoma u skladu sa onim što privatizacioni savetnik predlaže i to je tek početak tog procesa.

Privatizacioni savetnik za Telekom Srbiju je francuski Lazard, ali moguci modeli prodaje i cena nisu saopšteni posle današnje sednice Vlade Srbije.

Telekom Srbija ima šest zavisnih društava, među kojima Telekom Srpske, u kome ima 65 odsto vlasničkog udela i Mtel u Crnoj Gori sa 83 odsto udela, a u 2014. ta kompanija je kupila većinsko vlasništvo u Dunav banci.

U celom sistemu je zaposleno 13.000 radnika, a u maticnom preduzecu oko 8.600.

Najveći akcionar Telekoma danas je država Srbija sa 58,11 odsto akcija, 20 odsto akcija je vlasništvo kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva