:

:

TV Most

Foto: Kadirov

clock

Januar 19, 2015   21:29

0

180

ÄŒečeni za otpor neprijateljima Rusije

„Mi, okupljeni na ovom mitingu, zajedno celom svetu objavljujemo da muslimani ni u kom slučaju neće dozvoliti da budu korišćeni za destabilizaciju situacije u zemlji. Mi smo uvek bili pouzdani zaštitnici Rusije! I danas smo u stanju da pružimo dostojan otpor svim neprijateljima naše Otadžbine! Islam je religija mira i stvaranja! On uči da živimo u miru i slozi sa svim narodima naše zemlje, s ljudima različitih veroispovesti. Mi striktno poštujemo te principe utkane u Sveti Koran i Sunu Alahovog Poslanika (alejhi selam)“ - kazao je Kadirov.

Kadirov je posebno naglasio: „Evropa nije izvukla nikakve pouke iz nedavnih krvavih događaja u Parizu. Evropski novinari i političari - držeći se lažnih parola o slobodi reči i demokratiji - za slobodu su proglasili niskost, nekulturu i vređanje religioznih osećanja storina miliona ljudi. O kakvoj to slobodi reči trube u Parizu i drugim zapadnim prestonicama“?

Posle njega, učesnicima mitinga se obratio i predsednik Saveta muftija Rusije i Duhovne uprave muslimana RF Ravilj Gajnutdin. Rekao je i ovo: „Zapad gubi i porodične i duhovne vrednosti. Mi smo dužni da cenimo svoje duhovne i moralne vrednosti i svoje porodične tradicije. Mi moramo da duhovno izgrađujemo svoju državu - našu veliku Rusiju“.

Manifestacija „Ljubav prema proroku Muhamedu“ okupila je u Groznom oko milion ljudi. Njeni učesnici su držali u rukama transparente i plakate s natpisima „Njet karikaturama proroka Muhameda“, „Mi volimo proroka Muhameda“ i„Islam je religija dobra i izgradnje“.

U manifestaciji su učestvovala duhovna lica iz inostranstva, kao i predstavnici Ruske pravoslavne crkve.

„Mi pravoslavni smo danas sa vama i kažemo ne zlu, koje pokušava da širi Zapad i da unese razdor među našim narodima“ - rekao je episkop mahačkalinski i groznenski Varlam, govoreći pred okupljenima.

Interesantno je da 87 odsto građana Rusije podržava akciju muslimana. O tome svedoče rezultati ankete koju je sprovela jedna moskovska radio stanica.

Inicijator manifestacije je sveštenstvo ÄŒečenije, koje je osudilo sve oblike terora.

U subotu je u gradu Magas (ruska republika Ingušetija) održan miting „Islam protiv terorizma“, na kojem se okupilo više od 20 hiljada ljudi.

Mitinzi u ÄŒečeniji i Ingušetiji održani su posle terorističkog napada u redakciji francuskog časopisa, koji je rešio da zaradi na bogohuljenju.

Posle niza terorističkih napada, u Parizu je održan marš protiv terorizma.

Izvor: Agencije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva