:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2018   12:05

0

118

ÄŒavušoglu i Tilerson razgovarali telefonom


Razgovor je inicirao Tilerson, ali nisu objavljeni bliži detalji, prenosi AP.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije danas da je u sirijskom regionu Afrin, koji je pod kontrolom Kurda, počela vojna operacija.


Turska vojska je izvela granatiranje preko granice i saopštila da je pogodila skloništa koja koriste ekstremisti tri grupe - Kurdistanske radničke partije (PKK), Partije demokratskog jedinstva (PYD) i Jedinica za narodnu zaštitu (YPG).


Prethodno su ekstremisti pucali na turske položaje unutar Turske, preneo je Rojters.


Lavrov i Tilerson razgovarali o situaciji o Siriji


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson razgovarali su danas telefonom o situaciji na severu Sirije, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.


Kako se navodi, Lavrov i Tilerson su razgovarali "o stanju u Siriji, uključujući i problem stabilnosti na severu zemlje i o promovisanju mirovnog resenje pod okriljem UN koje bi trebalo da se postigne Kongresu nacionalog dijalog Sirije, koji će se održati u Sočiju".


U razgovoru, organizovanom na američku inicijativu, razmotreni su i drugi globalni i bilateralni problemi, a dogovorili su se i da ostanu u bliskom kontatku, prenosi Tass.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva