:

:

TV Most

clock

April 16, 2018   12:05

0

232

Carinici otkrili tonu i po "markirane" garderobe sumnjivog porekla


Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina 12. aprila zaustavili radi kontrole kamion koji je iz Turske prevozio tovar ka distriktu Brčko u Bosni i Hercegovini.




Skoro tona garderobe koju je kamion transportovao zaplenjena je jer se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine. Reč je o oko 5.000 odevnih predmeta, dečjih, muških i ženskih.


Najviše je bilo majica ("luj viton", "hugo bos", "prada", "guči" i drugih markiranih imena), a njihov broj je bio pozamašan - skoro 3.000 artikala. Zadržano je i oko 400 košulja zvučnih naziva "hugo bos", "emporio armani", "tomi hilfiger" i "polo", približno 150 jakni ("monkler", "stoun ajlend", "hugo bos" i dr.), 200 pari donjeg veša "filip plejn" i "kevin klajn", gotovo 350 kaiševa marki "levis", "hugo bos" i drugo, preko 150 pari patika "najk" i "adidas" i drugih artikala.



Među garderobom je bilo i više od 300 kompletića "ferari", "dizni" "tomi hilfiger" i drugih, nešto manje od 150 dečijih majica sa likom Mikija i Mini Maus, preko 100 bodija "helo kiti", "spajdermen" i "miki maus", oko 100 torbi sa Mikijem, Mini Maus i Garfildom.



Vrednost ove količine privremeno zadržane robe, koja je najverovatnije bila namenjena prodaji na pijaci "Arizona", iznosi više od 13.500 evra.



Još jedan sličan prekršaj dogodio se i dan pre toga na istom graničnom prelazu, kada je na red za kontrolu došao kamion koji je iz Turske takođe ka Brčkom vozio turski državljanin.



Reč je o 250 kilograma sumnjive garderobe, od čega je najviše bilo kaiševa - preko 800 sa nazivom brendova "guči" i "luj viton", zatim skoro 800 šnala za kaiševe "hermes" i "guči", 50 zakački, približno 500 majica "adidas", "najk" i "spajdermen", "miki maus" i druge robe.



Na Dobanovcima je 11. aprila prilikom smeštaja robe u magacin, zbog postojanja sumnje da se ne radi o autentičnoj robi, zadržano skoro 200 kilograma garderobe, i to: skoro 600 kaiševa sa oznakama "guči" i "šanel", oko 400 dečijih kompleta "tviti", "betmen", "miki maus", preko 150 dečijih haljina sa natpisom "frozen" i 100 helanki na kojima je pisalo "guči".



Poslednji u nizu ovakvih prekršaja otkriven je u skladištu robe u Surčinu kada su carinici otkrili da se radi o preko 270 kilograma robe sumnjivog porekla koju je u Srbiju transportovao kamion iz Turske.



Među približno 3.000 zadržanih odevnih predmeta najviše je bilo dečijih kompleta "miki maus", "spajdermen" i "patrolne šape" - njih oko 600, oko 500 muških majica ("kelvin klajn", "armani", "guči", "najk" i dr.), 200 ženskih majica ("tomi hilfinger" i dr.), skoro 50 donjih delova trenerki ("najk" i "adidas") i gotovo 200 pari ženskih papuča brenda "šanel", navadeno je u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva