:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2015   12:05

0

144

Čakrabarti sutra u Beogradu

Tokom dvodnevne posete Srbiji predsednik EBRD će se sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom finansija i srpskim guvernerom EBRD Dušanom Vujovićem i članovima međunarodne i poslovne zajednice.

Memorandum će potpisati Čakrabarti i Vučić, a time će se, kako saopštava EBRD, započeti zajednička inicijativa sa ciljem razvoja investicione klime, podrške razvoju privatnog sektora i promovisanja dobrog upravljanja u Srbiji.

"Drago mi je što ću ponovo posetiti Beograd. Srbija ima ključnu ulogu u daljem razvoju regionalne saradnje koju EBRD snažno podržava. Rešeni smo da pružimo podršku srpskoj ekonomiji i reformama koje će doprineti rastu poželjnosti Srbije i celog regiona za strane i domaće investicije", rekao je Ser Čakrabarti uoči posete.

Inicijativa EBRD za poboljšanje investicione klime i upravljanja će pomoći da se poboljša poslovno okruženje u Srbiji putem jačanja institucija ekonomskog upravljanja, veće transparentnosti i smanjenja regulativnih obaveza za strane i domaće kompanije, ali i doprineti jačanju regionalnog razvoja i poželjnosti Zapadnog Balakana kao investicione sredine.

Tokom posete, Čakrabarti će takođe potpisati projekat kojim će se podržati razvoj lokalnog hipotekarnog tržišta i dugoročnog finansiranja za mala i srednja preduzeća. Razgovori sa najvišim državnim zvaničnicima, predstavnicima poslovne zajednice i klijentima će biti fokusirani na investicione prioritete EBRD u zemlji.

Pored Čakrabartija, u delegaciji EBRD biće i direktor EBRD za Zapadni Balkan Holger Muent, direktor te banke za Srbiju Daniel Berg, kao i glavni politički savetnik EBRD Oleg Levitin.

Od početka svog rada u Srbiji, EBRD je investirala više od 3,9 milijardi evra u više od 188 projekata.

Banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, agrobiznis, energetiku i infrastrukturu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva