:

:

TV Most

Foto: Sastanak predstavnika Privrednih komora Srbije i K

clock

Februar 04, 2016   12:05

0

176

ÄŒadež: Pohvaljen dijalog privrednih komora Srbije i Kosova

Evropski parlamentarci, na sednici u Strazburu, pozvali su Evropsku komisiju da podrži nastavak dijaloga dve komore i unapređenje zajedničkih aktivnosti i inicijativa za ekonomsko povezivanje i jačanje Zapadnog Balkana.

"Komore ne mogu da reše političke probleme, ali mogu da ponude praktična rešenja u zajedničkom, ekonomskom interesu, koja donose konkretne koristi kompanijama i građanima. Naše aktivnosti prepoznao je i podržao i Evropski parlament", rekao je Marko ÄŒadež, predsednik PKS.

Privredna komora Srbije i Privredna komora Kosova, pod okriljem Asocijacije evropskih privrednih komora, počele su razgovore sredinom 2013. godine.

Do sada je organizovano 16 rundi tehničkog dijaloga sa ciljem otklanjanja barijera za trgovinu, investiranje i jačanje privredne saradnje.

Prošle godine u međukomorski dijalog direktno su uključeni i privrednici.

Više od 250 kompanija, članica Privredne komore Srbije i Privredne komore Kosova, učestvovalo je na poslovnim forumima u Prištini i Beogradu, koje su organizovale dve komore, mesečno su održavani sektorski susreti, a mnogi privrednici realizovali su i konkretne poslovne aranžmane.

Izvor: RTS, Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva