:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Avgust 24, 2018   09:03

0

260

Čadež: Dobra godina za investicije

Marko Čadež rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je vest o potpisivanju sporazuma o izgradnji fabrike guma kineske kompanije "Šandong linglong" u Zrenjaninu, odjeknula ne samo u regionu već i u svetu.

"Uspeli smo da dobijemo bitku sa zemljama centralne Evrope, a kineska delegacija boravila je i u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj. Srbija je od 2015. godine privukla više od sedam milijardi stranih investicija, što govori šta se u Srbiji uradilo u prethodne četiri godine", kaže Čadež.

Dodaje da je od privatizacije, proizvodnja u smederevskoj "Železari", udvostručena.

"Izvoz je viši nego pre 'Hestila', a planirana proizvodnja je za 20 odsto veća nego prošle godine koja je bila rekordna", ističe Čadež.

Kaže da se u hrvatskoj javnosti sve češće može čudi šta Srbija radi da privuče strane investitore.

"To je nešto što treba imati u vidu i gledati pozitivno da naši prijatelji, komšije, primećuju da se neke stvari ovde dobro rade. Ukupne investicije u Srbiji prošle godine veće su nego u svim ostalim zemljama u regionu", objašnjava predsednik PKS.

Napominje da će ova godina, što se investicija tiče, biti bolja od prethodne koja je bila rekordna.

"Kada dođe investicija od skoro milijardu dolara i ako pogledate značajnost te kompanije, onda ćete videti da nije to samo jedan znak u Srbiji već je deo svetskog globalnog lanca u određenoj industriji", smatra Čadež.

Dodaje da je zadatak PKS da pomogne državi koja radi dobro na privlačenju investitora.

"Pokrenuli smo inicijativu da se potpišu sporazmi sa zemljama koje imaju potražnju za gumama", kaže Čadež.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva